Fruitpartners Blom B.V.

Aart Blom is ruim 30 jaar gelden, na zijn middelbare fruitteelt opleiding, begonnen met de teelt van appels en peren op het bedrijf van zijn vader. Zijn vader kocht in die jaren ook kersen op stam. Daar is de liefde voor kersen ontstaan, aldus Aart Blom. Het telen van fruit is Aart met de paplepel ingegoten, maar de verkoop vond hij een echte uitdaging. Van thuis uit werd het fruit verkocht op weekmarkten, later aan fruit speciaalzaken en vrije supermarkten.

Na een jaar of tien is Aart begonnen met de export naar Duitsland. Al snel was het niet alleen eigen fruit, maar kreeg hij ook de vraag van collega tuinders om hun fruit te verkopen. Het bedrijf bleef groeien en in 2008 is Aart naar een groter pand in Deil verhuisd. In die periode is Fruitpartners Blom begonnen met directe leveringen aan de Nederlandse retail.

Om de Nederlandse retail te bedienen, is groot geïnvesteerd in zakken- en schaaltjesmachines en in weeg- en inpaklijnen.
De focus ligt de komende jaren duidelijk op verdieping en verbreding van het assortiment. Zo is onlangs een nieuwe heatseal machine aangeschaft om aardbeien, kersen, blauwe bessen en frambozen te kunnen verpakken. Met deze machine kunnen ook de SkirtAll Snackverpakkingen worden geleverd