bloesem kersen

Nachtvorst en de bloesem

De nachtvorst van afgelopen weekend (13/14 april 2019) levert de kersentelers slapeloze nachten op. Aart Blom, kersenteler in de Betuwe: “Tot nu toe lijkt het allemaal mee te vallen, maar we kunnen het pas goed zien na een week. Het heeft 2 graden gevroren, twee jaar terug was het tot minus 6 toen was er wel veel schade”.

Art Blom Betuwe Kers

Een nieuw kersenseizoen in aantocht

Een nieuw kersenseizoen is in aantocht. De kersenbomen staan weer volop in bloei in de Betuwe. Aart Blom, fruitteler van de Betuwe Kers, maakt elke dag een ronde door de kersenboomgaard. De omstandigheden zijn gunstig, de bijen doen goed hun werk, maar het stuifmeel is nog wel erg droog, zo constateert hij. Het blijft spannend. Ook kan er eind april nog nachtvorst komen. Op de hoogte blijven? Blijf onze website volgen.

Open Kersendagen op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019

Waar kun je het lekkerste kersen eten? In de boomgaard natuurlijk! We willen je graag laten genieten van onze boomgaard en natuurlijk van de heerlijke kersen uit de boomgaard D’n Kerkewaerdt. Daar vind je nog echte Betuwse kersen. Je bent dan ook van harte welkom om het kersengevoel in onze boomgaard te komen beleven. Loop gerust eens door de boomgaard en kijk hoe de kersen groeien en rijpen. Kom naar de Open Kersendagen op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 en we vertellen je alles over de kersenteelt.

Veldcontrole Gala boomgaarden in Chili

Veldcontrole Gala boomgaarden in Chili

In 2018 is Fruitpartners Blom een exclusief partnership aangegaan met het Chileense bedrijf Xtra+. Naar buiten wordt getreden onder de naam Fruitpartners Chile. De Chileense partners heeft Nederlandse roots, expertise in kwaliteitscontrole en kennis van teelt. Om de kwaliteit van het fruit te garanderen is Aart Blom in februari 2019 terplaatse in Chili wezen kijken en veldcontrole uitgevoerd om het fruit te keuren. De oogst zag er bijzonder goed en de verwachtingen zijn hoog gespannen van het fruit uit Chili.